دی اکسید کربن (CO2) دي‌اكسيد كربن، گازي است غيرقابل اشتعال، بي‌رنگ و بي‌بو، تا حدی اسیدی و با وزن مولکولی44.011 گرم بر مول، اين گاز حدود 0.03% از حجم هوا را تشكيل مي‌دهد. دي‌اكسيد كربن ممكن است همزمان به سه حالت جامد، مايع و گاز در دمايي معادل 56 درجه سانتیگراد و فشاري معادلpsi 60.4 وجود داشته باشد. دي‌اكسيد كربن در دمايي معادل79درجه سانتیگراد و در فشار جو، متبلور مي‌شود كه در اين شرايط «يخ خشک» را با مقدار چگالي 97.4 پوند در فوت معكب تشكيل مي‌دهد. به دليل پائين‌ بودن ميزان حجم اين گاز در هوا، هوا محل ذخيره مناسبي براي اين گاز نمي‌باشد. در نتيجه، دي‌اكسيد كربن در مسير جريان‌هاي توليدي متنوع محصولات فرعي حاصل مي‌شود.

معمولاً حجم گسترده‌اي از دي‌اكسيد كربن تحت فشار زياد و دمای پایین به حالت مايع ذخيره و حمل مي‌شود. علي‌رغم اينكه اين گاز ويژگي ساكن‌ بودن را ندارد اما با بسياري از مواد، واكنش‌ پذيري ندارد. تنفس این گاز در غلظت‌های بالا باعث ایجاد مزه ترش در دهان و احساس سوزش در بینی و گلو می‌شود (عمل خطرناکی که در آن احتمال خفه شدن شخص بالاست). این اثر ناشی از حل شدن در بزاق دهان و تولید محلول اسیدی ضعیفی به نام اسید کربونیک می‌باشد.

بر اساس استانداردهای معتبر جهانی این گاز می بایست در سیلندر های استیل تحت فشار مجهز به شیرهای سوپاپ دار به صورت مایع تحت فشار در حدود 56 بار در دمای 21 درجه سانتیگراد شارژ گردد.

کاربرد های CO2 در صنایع بسیار متنوع بوده که عمده موارد آن به شرح ذیل می باشد:

• صنایع سردکننده
• تولید نوشابه های گاز دار
• ریخته گری و جوشکاری
• اطفاء حریق
• کنسرو سازی مواد غذایی